Brödbak och skinnstövlar
Idag har jag haft en ledig dag eftersom det är höstlov här och då är det lite färre vikariejobb också. Jag har istället passat på att baka bröd samt kolla på vinterskor. Jag har redan ett bra tag varit i behov av att skaffa nya vinterskor, skulle göra det redan förra vintern men det blev liksom inte av. Nu idag hann vi åka iväg till stan och det blev ett par varmfodrade skinnstövlar som ser riktigt mysiga ut tycker jag. Så nu är jag skodd för vintern.
Passade på att hinna baka lite också då jag var ledig. Det blev långpannelimpa samt semlor med finskt semlemjöl som mamma hämtade hit. Det finns inget riktig motsvarighet till semlemjölet här. Pratar man om semlor här är det ju den söta varianten med grädde i mitten som vi kallar fastlagsbullar som man avser. Jag piffade till semlorna (matbrödsvarianten) lite med nötter och russin och de blev goda. Jag fick god bakhjälp av Agnes som älskar att "dega" som hon säger när hon kavlar och har sig. Imorgon blir det jobb i förskolan med 5-åringarna...vi hörs!