Sportlov

2011-03-13 @ 22:39:46

Så var då sportlovsveckan slut...den kunde inte ha slutat bättre än den gjorde med en härlig utflyktsdag till en närbelägen sjö och pulkbacke i strålande solsken och med varmchoklad i ryggsäcken. Veckan i övrigt har inte varit så pjåkig den heller. Vi har varit på familje- och ungdomsläger med kyrkan i Vemdalen. Även detta år åkte vi iväg med som ledare för ungdomarna och vi hade några störtsköna dagar i slalombackarna i Björnriket och Vemdalsskalet. A har lärt sig åka slalom och hon hanterade plogning och svängar med glans och hon kunde åka knapplift, ankarlift och t.o.m. soffliftarna. Hon plogade sig ner för röda backar och hon tog barnbackarna med glans. Hon hade ett ständigt leende på läpparna och det var ett nöje att se henne åka och få känna sig självständig som klarade av åkningen helt själv utan hjälp av oss. För någon vecka sen när hon precis hade lärt sig åka så sa hon: -"Nu kan jag allt", hon syftade nog på ett avsnitt ur Lotta på Bråkmakargatan där Lotta säger att hon kan allt, utom slalom och nu kunde ju A slalom också - så då kan man allt! :) De är härliga dessa fyraåringar. Slänger med några blider från en soldränkt sporlovsvecka...


Jou...vi drar till fjällen...A och Hovdegubben, E och full fart mot pulkbacken.

Vemdalen - här Vemdalsskalet

A på toppen, renar på fjället, lite fler backar och pister med härliga vyer


Fika antigen i värmestuga eller ute. Här sitter vi alla och fikar lunch, efter lunch är det några som blir mer trätta än andra och då fick det bli en tupplur.

Björnvallen och Vemdalsskalet - Grizzly Express - Sveriges största och skandinaviens snabbaste och nyaste stollift, den gick faktiskt väldigt fort :)

Syskonbrottning och utsikten från vårt fönster där vi bodde.

Våra ljuvliga ungdomar på samling, utanför där vi bodde och samling med hela lägret innan hemfärd.


Lördagens skridskoskola för A, nu kan hon åka på riktigt och några vurpor blir det också förstås.



Söndagsutflykt, nergrävd i snön, solar på liggunderlag, åker i pulkbacken, träffar en kompis till Linken på skoter, ser två flygplan landa på isen och sen upp igen efter en stund,massor med skotrar i farten, dricker saft och varchoklad - underbart sportlovsavslut!

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback