Musikvideo

2011-01-18 @ 22:00:53

Under höstterminen vikarierade jag i en klass under rätt många veckor. Under etiklektionerna har vi bl.a. arbetat med olika vardagsproblem, känslor, hur det är att bo i andra länder och gå i skola där, olika men ändå lika, barns rättigheter o.s.v. utifrån filmer bl.a. från PMU och musikvideor från svt: "Doreens dilemman". Varje sång tar upp ett dilemma som man kan hamna i. Efter att ha arbetat med flera dilemman beslöt vi att göra en egen musikvideo. Tillsammans med klassen planerade jag och gjorde följande musikvideo (klicka på Segelbåtens musikvideo uppe till höger). Med tillstånd från Perla så valde vi hanns låt "Happy, Feliz, Lycklig" eftersom Perla under hösten hållit en konsert för oss på skolan. Det fanns inte så många timmar till förfogande men elever och föräldrar var riktgit nöjda över slutresultatet och många har gett glad och positiv respons - de har visat den för nära, kära, kollegor och ja jag vet inte allt vad... roligt att få göra lite annat med eleverna ibland, det är roligt att se hur de växer och tar för sig. Kolla gärna in videon - hoppas att du också blir glad av den, det är tanken med såväl texten i sången som videon. Idag kom en mamma fram och tackade och sa att man blir så glad av musikvideon, då känns det som vi lyckades! Kram på er!

Huvudfotingar

2011-01-16 @ 23:31:16

I slutet av november var Linken med om rätt stor öronopperation. Veckorna efter operationen kunde han inte raka sig p.g.a. värken i örat och på utsidan av huvudet runt örat där operationen gjorts. Vi hade då en riktigt skäggig pappa här hemma hos oss. A måste ha upplevt honom som ytterst skäggig om man tittar på de teckningar hon ritade av familjen och pappa under den perioden. Här ska ni få se en av hennes huvudfotingar som föreställer pappa i slutet av november. Vi skrattade gott när vi såg teckningen och visst är det härligt att ibland få se verkligheten genom barnens ögon.


E, A och mamma till vänster och skäggiga pappa till höger :)

Lilla Vasaloppet

2011-01-16 @ 15:32:32

Vintersporternas stad... Det är inte brist på vinteraktiviteter i denna stad, man kan i stort sett välja och vraka efter intresse. Vi har hoppbacke och slalombacke mitt i stan och ytterligare tre skidcentrum med fina slalombackar alldeles utanför stan. Skidspår, innebandyhallar, ett antal hockeyrinkar, arenan, konståkning, curling och bowling - ja listan kunde bli hur lång som helst. Det gäller ju bara att kunna välja. I vår familj brukar det mest tendera att bli skridskor, skidor, slalomskidor och pulkan som åker fram vintertid.

Idag var det dags för A att göra sin premiär i skidtävlingar. Lilla Vasaloppet gick av stapeln och för alla under 5 år så var det ett lopp på 300 meter som gällde. Hon åkte först ett varv som uppvärmning och sen ett till under själva loppet. Alla som deltog fick medalj, saft och bulle - medaljen känndes väldigt viktig. A påpekade också att alla vinner, trävlingsmänniska som hon är. Här är några bilder från tilldragelsen, ett socialt och trevligt arrangemang som förhoppningsvis sporrar fler barn att vilja åka skidor. Nästa år får även E vara med. Ett superblåsigt väder och fundering om hon överhuvudtaget skulle ta sig runt gjorde tränarna lite osäkra så hon fick stanna hemma :)



Här har jag fått nummer 8 som startnummer, redor för start, lite över 300 startande, A får medalj


Ett leende kunde man ju kosta på sig ;) Här är jag med min medalj - stolt!

God fortsättning på 2011

2011-01-09 @ 22:59:17

Har 2011 börjat bra? Har ni haft en skön julhelg, nyårshelg och trettonhelg? Vi har haft det bra här hos oss. God mat, goda vänner och familj på besök, en rolig nyårkonferans, vila och snöskottning mellan varven. Ja snö är ju ingen bristvara här hos oss just nu, skotta, skotta, skotta men idag hann vi t.om. göra en snögubbe och en snölykta mellan snöskottartagen.

Här kommer någar bilder från slutet på 2010 och början på 2011


Lucia på dagis

Havtornssoppa - mums...en sann energikick när man är förkyld. Förkyld var vi hela familjen strax innan jul och då blev det havtornssoppa.  Ibland förvånas jag över likheter, att människor t.ex. kan likna varandra fast man bor i två olika länder. En annan likhet är naturen. Vissa saker är så oerhört lika fast det är två olika länder. När vi för 3,5 år sen flyttade hit till vårt hus tyckte jag att det var lite lustigt att se en jungfrudans (precis som på Stubben hemma) samt havtornsbuskar med bär alldeles intill vår lilla närbutik.


Att pyssla gillar jag skarpt, det är avslappnande och man får utlopp för den kreativa ådran. Det är inte alltid det finns tid till pyssel men ibland tar jag mig faktiskt tid mitt i ett annars uppskruvat tempo i livet - då mår man bra.
Det här blev årets inslag i julklappstillverkningen. Jag hittade ett tips i en inredningstidning och vill pröva. Man trycker texter på ljus med hjälp av mallar, hobbyfärg och svamp. Pröva gärna!


De här tre snygga tomtarna dök upp hemma hos oss på julafton. En fjärde såg vi genom köksfönstret och redan innan jul hade vi träffat en hel del tomtar. Agnes språkade gärna med tomtar hon träffat men Elsa förhöll sig lite mer skeptisk men en trätomte pussade hon helt plötsligt.


Nu i början på detta år har den här lilla krabaten flyttat hem till oss på prov. Vi ska kolla om någon är allergisk och hur det går att ha en liten katt hemma hos oss. Djurskyddet här i stan hade hittat honom i en ladugård, han frös och bodde i en håla som en grävling byggt. Nu har han bott hemma hos en dam ett tag, en fodervärd men nu var det dag för honom att få ett nytt hem och nu prövar vi då om det går bra här hos oss.