Elitserien även nästa år!

2011-04-09 @ 20:49:58

Pust...hela stan andas ut när man efter gårdagens matchrysar kan konstatera att Modo spelar i elitserien även nästa år. Olyckligtvis hamnade de i kvalserien i år och fick kvala in i elitserien. Det var mycket som stod på spel igår när Modo mötte Södertälje i den allra sista kvalmatchen. Två elitserielag som slogs om en och samma plats och en pott på 25 miljoner, vilket varje elitserielag får. Som tur var drog Modo det längsta strået och vann med 2-0. Det är inte bara en elitserieplats som står på spel utan i en stad där mycket kretsar kring just hockey så är det många arbetsplatser som är i fara om laget skulle bli tvungen att spela i en lägre division. Då rör det sig om en mycket mer nerbantad organisation med en mycket mindre budget. Nåja allt i livet är ju inte sport men visst var det skönt att de klarade pressen och tog hem elitserieplatsen och så får vi hoppas att Södertälje kan återvända till elitserien om ett år. Hela stan pustar ut.

Det har varit mycket hockeyprat i stan denna vinter. Det började med att Marcus Näslund satte skridskorna på hyllan för gott och blev hyllad i sin forna NHL klubb på kungligt vis. För oss som bor här i stan är det nog svårt att föreställa sig hur uppskattad han varit i Vancouver Canucks. Hans föräldrar som är aktiva i vår församling och som var med när hans tröja hissades i taket i Vancouver berättade att det var en händelse utan dess like men ändå är de så sköna, hjärtliga medmänniskor som har stort hjärta...så fantastiskt stort att klara dessa skiftningar - jag förundras över personer som är superkändisar och ändå har fötterna stadigt på jorden.

Den andra stora hockeykändisen från stan Peter "Foppa" Forsberg satte under våren sina hockeyrör på hyllan för gott. Den fotskada som han opererat otaliga gånger satte slutligen stopp för hans sista comebackförsök. Tråkigt att behöva lägga av p.g.a. av skada då man ännu så gärna skulle hålla på ett tag. Nu satsar han på utbildning och bygger stort omtalat hotell i inre hamnen... bra med hotell, kanske lite väl fult och placeringen på ett av stans bästa ställen är väldigt omdiskuterat. Många i stan är dock tacksamma över att hockeymiljonerna investeras i vår stad och att stan på så sätt bl.a. genom turism kan få ta del av det.

Ytterligare två hockeyproffs från stan kan vi glädjas med i år...bröderna Sedin har gjort otroliga insaters borta i NHL i år och den ena av bröderna leder fortfarande poängligan där borta på andra sidan Atlanten. Spännande att se deras framfart.

Så till sist ska jag byta sport...skidåkning. En ungdomskompis till Linken nämligen Niklas Grön som är från stan har florerat i såväl svensk som finsk media i år. Vad är då orsaken till detta? Jo han är nämligen chefstränare för den finska skidlandslaget. När vi pratade med honom tidigt i höstas så berättade han att han Finlands skidlandslag hade några riktigt lovande förmågor som på sikt skulle kunna gå långt...men redan i vm i Holmenkollen i vinter kom ju framgångarna - vilket jag gläder mig åt här i stan som finsk medborgare.

Nu börjar vintersportandet vara förbi och i samma snabba takt som snön försvinner så hoppas vi att badvattnet värms upp så vi får lite ordentlig vår och sommar här snart...längtar! Tills dess så återstår en massa jobb, utvecklingssamtal i mängder, skriftliga omdömen, vårfestplanering och övning o.s.v. men vad gör väl det när vårsolen skiner och man får njuta av det. Må så gott i vårsolen!

Kram från gänget här!



Lokaltidningen skriver om den tårögde #21 som lägger av...den andra bilden är från Fjällräven Center här i stan.

Foppa och Marcus Näslund, Bröderna Sedin, Niclas Grön
Bilden på Macke och Foppa är hämtad från: http://hockey.expressen.se/nhl/1.1410289/markus-naslund-ska-overtala-foppa-att-valja-rangers
Bröderna sedin på bild är hämtad från:http://hockey.expressen.se/nhl/1.1459597/toronto-jagar-broderna-sedin
Bilden på Niclas Grön är hämtad från lokaltidningen där man också kan läsa om Finlands bravader i VM.http://allehanda.se/sport/skidor/1.2805020-gron-gladast-av-svenskarna-i-vm


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback