Barnens dag ett hösttecken

2010-09-05 @ 22:42:45

I helgen har Barnens dag gått av stapel och det är ett säkert hösttecken. Skönt nog har denna söndag varit extra varm, varmare än på många veckor. Idag ordnades en dag för barnen där många företag och föreningar ställde upp med olika gratisaktiviteter bl.a. ridning, kaninhopp, ansiktsmålning, fiskdamm m.m.


Agnes och Elsa efter ansiktsmålningen

Ett annat hösttecken är att man behöver regnkläder mer än vanligt. I mitt jobb har man behövt dem varje dag de senaste två veckorna. Mina gamla som jag köpte någon gång under högstadietiden var helt utslitna och nu har jag då tagit mig i kragen och införskaffat nya. Det känns faktiskt lite roligt att få testa dem i nästa regnväder. I den här stan är vi lite lyckligt lottade att ha en fabrik vid namn Fjäll Räven som en del säkert känner till och de har en stor outlet med alla möjliga kläder av sitt eget och andra naturklädesmärken och där gjorde jag mitt regnställsfynd.

Vem satte in den här ytterst moderiktiga bilden, som tagen ur en reklamtidning eller så inte?!    ;)

 

Hoppas att du möster hösten med stor entusiasm och att vädret blir stålande! Sköt om er alla!

Ps. Det lär finnas mycket lingon i skogarna för den som är sugen på en skogsrunda! Ds.

 

Monsterblomman

2010-09-05 @ 22:29:49

Det växer en monsterblomma i vår trädgård. Än så länge är det bara stam, stora blad och knopp så vi får se om den orkar blomma ut. Den ser nästan ut som ett träd och vi får hoppas att det inte är en köttätare, besynnerligt lik en solros.

Ett troll bredvid Monstersolrosen

11-årigt projekt i mål

2010-09-05 @ 22:23:11

Då var det nästan klart får man säga...förra helgen invigde vi den nya Botniabanan. I elva år har man byggt och byggt och nu står den äntligen klar - den nya tågbanan och alla stationer, nästan i varjefall. Det är nämligen smygpremiär nu fram till 2011 då man drar igång trafiken på allvar. Just nu kan man bara åka mellan Örnsköldsvik och Umeå. Många pendlare har längtat efter detta och inte speciellt dyrt är det att åka heller, ungefär som busspriserna men nu går det betydligt fortare. Såvärst bra preimärvecka har det dock inte varit för det har varit en del förseningar och tekniska problem. Många avgångar har varit inställda och då har det ordnats taxi som ersättning. Men vi hoppas att det ska lösa sig och att banan som kostat en del slantar nu ska komma till sin rätta användning. Invigningshelgen kunde man dock inte klaga på och det var självaste Kungen som invigde. Många tal blev det, Anders Lundin höll i trådarna och EMD spelade. Dert var båtparad, matmarknad, backhoppningstävling, vackert väder m.m. Vår nya tåg- och busstation är i varje fall väldigt fin.