Glad fortsättning på midsommaren!

2010-06-26 @ 21:37:46

Hoppas att ni haft det bra under midsommaren och att firandet fortsätter i skön stil. Här anstränger vi oss inte mer än nödvändigt och idag har vi vilat nästan hela dagen. Igår på midsommarafton firade vi tillsammans med en hel del vänner som vi brukar fira midsommarafton med ute vid en sommarstuga vid havet. Vädret har varit soligt för det mesta, men idag har det varit otroligt blåsigt. Nu ska jag fortsätta softa, det blir en mysfilm med gubben i soffan nu...fortsätt fira och må så gott! Kram på er alla!

Midsommarfina tjejer påväg till midsommarfirande vid dagis i torsdags.

Coolt poolbad på midsommarafton ute hos kompisarna.

Behöver semester

2010-06-24 @ 00:48:33

Nu känns det som man skulle behöva lite semester...får hålla ut några dagar ännu. Hitintills har denna vecka, ja även förra veckan varit fullproppad med program. Senaste helg hade vi ju storbröllop i landet och det ville man ju inte missa, så grillade vi och hade mysigt med vår bönegrupp i lördags, i söndags försökte vi ta igen oss lite. I måndags hade vi sommaravslutning med förskolan och liksom tidigare så är man sååå stolt som förälder när de står där och sjunger sina sommarsånger. Igår var det planering för höstens ungdomsläger i församlingen och på jobbet är det full rulle med midsommarplanering. Imorgon blir det stort midsommarfirande med midsommarstång, små grodorna och glasskalas på både förskolan och fritids. Däremellan har vi varit högt uppflugna på en stege och målat om söderfasaden på huset...inget ligga på latsidan inte. Nåja ännu återstår en del sysslor innan vi tar semester men det känns som den skulle vara välbehövlig just nu. Må så gott alla ni som redan börjat semestern och håll ut alla ni andra som har den framför er. Sommarkramar till er alla! 

Flörskolegänget och Agnes och Elsa på Picnic under sommaravslutning


Fasadklättring

Tårta till alla som kommer förbi

2010-06-13 @ 18:26:33

Idag är det den 13 juni och då bjuder jag på tårta till alla som kommer förbi. Jo just det, jag blir visst lite äldre också men det låtsas vi inte om! Välkommen på kaffe och tårta!

Imorse blev jag uppsjungen och blev minst sagt förvånad över att jag verkligen blev väckt av sången på riktigt för en gångs skull, för i vanliga fall brukar man ju vakna innan då man hör förberedelserna nere i köket men så var inte fallet idag. Jag fick bl.a. lite blommor, ett par örhängen en väska för datorn som jag ska få lite senare då jag bestämt vilken jag vill ha, en grönsakswook för grillen, en film, lotter och ja en massa andra saker. Sen har vi haft kalas ute i solen på altanen och det finns mycket tårta kvar så alla som tittar förbi kan få sig en bit. Tack för alla gratulationer jag fått - det enda nackdelen med att fylla år verkar vara just att man blir ett år äldre :) Sköt om er och må så gott nu ska jag fortsätta fira! Kram

Agnes och Elsa äter tårta. Jordgubbstårta är gott!

Jaffakex som alla vet är en av mina favvosar, brownies med citron och kokostäcke, Citron- och lakritspaj, melon - testade lite nya recept vilket jag tycker är kul.

Isabell och Danne kom och fikade, resten av gästerna fastnade inte på foto :)

Skolavslutning

2010-06-13 @ 18:12:38

Nu har barnen även här i vår stad fått sommarlov. Det är något specillt med "Den blomstertid nu kommer" och skolavslutningar. På den skola där jag just nu jobbar hade vi skolavslutning i torsdags på kvällen och kyrkan var proppfull med folk, solen sken och det var varmt. Efteråt blev det picnic i gräset och alla var glada. Nu ska jag jobba på fritids i några veckor och sen är det semester.

Sommarlovstider med lata dagar.

Rojalistisk bröllopsyra - Grattis Sverige!

2010-06-06 @ 22:45:57

Går ut för att hämta den rena tvätten som hängt på tork, möts av underbara försommardofter...syrener, hägg, liljekonvalj - det är en underbar tid just nu....

Här i Sverige råder rojalistisk bröllopsyra. Idag har vi firat den svenska flaggans dag eller nationaldagen som den också kallas men idag överskuggas nog det firandet av den bröllopsfeber som råder i landet. Om två veckor gifter hon sig - kronprinsessan, sorry alla killar - too late! Idag var det lysning för bröllopsparet och firandet i huvudstaden drog i gång på fullaste allvar. Men det är inte bara i huvudstaden som man försöker slå mynt av bröllopet. I ICA´s reklamblad som kom i veckan fanns alla de läckerheter, en speciell bröllopsmeny med choklad, cider, mat och andra godsaker som de speceillt tryckt upp för bröllopet - en liten brölopsserie. På Åhléns inne i stan kan du köpa alla möjliga olika souvernier med brudparet på, det är prylar med bröllopsanknytning - en egen liten bröllopshörna hade de gjort. En smyckesbutik i stan hade ett stort ställ med prinsesskronor och andra prinsessprylar för barn och Agnes blev i eld och lågor när hon såg det. Det finns en speciell bröllopsporslinsserie och t.o.m. ett bröllopsmynt. Många andra affärer har hakat på och har sina bröllopsprodukter. I lokaltidningen skriver man om vilken present staden ska ge till brudparet och det har varit tal om att t.ex. göra något fint blomsterarrangemang i stan till brudparets ära men till slut tror jag att gåvan landade på en penningsumma till den fond som brudparet instiftat. Ja det är visst något speceillt när kronprinsessan ska gifta sig men lugna, glada och lyckliga ser de ut att vara trots att det inte är alltför länge kvar till den stundande dagen. Victoria sa i någon intervju att det kändes väldigt nära och att det var lite stressigt, sånt som hör till. Det är ju lite roligt att följa paret och eftersom hon och jag är födda samma år så känns det lite extra roligt. Stor bröllopsyra och mer lär det bli de närmsta två veckorna men idag säger vi Grattis Sverige!

Den här bilden är hämtad från bloggen: http://onechicmama.blogg.se/ och det är en jättefin Sverigeklänning för barn. Titta gärna in på http://sverigeklanningen.se/ så får ni se fler söta klänningar, synd att det inte finns någon killvariant!

Bondmora och kvällsutflykt

2010-06-02 @ 23:56:56

Tänkte lägga in några bilder på de senaste dagarnas händelser (klicka på bilderna om du vill se lite störra bilder). Igår kände jag mig som en riktig bondmora då jag höll på och med årets sådd. Vända upp, kratta, vattna, så - det är nästan som terapi och roligt med lite egen sallad, gräslök, dill och vad det nu var för frön. I mitt lilla växthus har också en tomatplanta och en gurkplanta flyttat in.

Ikvälll hade jag stängning på jobbet vilket betyder att det inte hinns med så stora aktiviteter då man kommer hem. När vi stökat undan middagen beslöt vi oss för att ta en promenad och ikväll gick promenaden till en strand här i närheten, myggorna fick oss att promenera vidare rätt fort.

Bondmoran i trädgårdslandet. Grannen bredvid håller på att göra i ordning sin tomt,

därav de gråa massorna i bakgrunden.

Fikagänget och apan är med.

Stor - lite mindre -minsting