Saga möter verklighet

2010-07-23 @ 23:13:00

Idag har vi varit på besök i sagoskogen. Tre knackningar på sagoporten och en sagofigur öppnar och släpper in oss i Källarbackens saga. Där får man bl.a. träffa Rödluvan och vargen, Bockarna Bruse, Vinterhäxan, Guldlock, se Godishuset i Hans och Greta, möta Tomtebobarnen se höns, grisar, getter, åsnor, kaniner och mycket mer. En alldeles ypperlig dagstur att göra med barn som är i samma ålder som Elsa och Agnes. De tyckte att det var oerhört spännande att gå sagostigen och efter stigen är det mysigt att köpa fika i det gammaldags utformade caféet. Klubbor, glass och dricka smakade gott. Efter en badtur vid den lokala sjön åker vi vidare till strudsfarmen och där matar vi strudsarna och fammo utmanar sig själv i att våga mata strudsarna. Efter en god middag bär det av hemåt. Agnes kommentar flera gånger under dagen var "Vilken rolig dag" och det kan vi alla stämma in i.


Vem är det som klampar på min bro hörs en röst under bron ryta, varning för troll står det på skylten och Bockarna bruse betar i hagen. Tomtebobarn finns överallt.

Agnes möter Guldlock och här bor de tre Björnarna.

Många är sagorna och djuren vi möter under sagostigen.

Strudsfarmen är också den ett häftigt besöksmål även om man varit där tidigare.

"Vi ska ro över viken"

2010-07-23 @ 22:51:05

Vi ska ro över viken och se vad som finns,
kanske hittar vi någon liten vän.
Binge bång, binge bång hör du blocklockans sång,
hör du sången om sommaren?

Så lyder en sommarsång som vi sjöng på skolavslutningen och nu har vi åkt båt över viken och sett om där fanns några vänner och blåcklockor och mycket riktigt fanns där blåklockor och många, många härliga vänner. Nu har vi packat sommarryggsäcken full med härliga minnen som vi kan leva långt in på vintern med. Här kommer ett litet axplock från Munsala-Bråthällon och alla andra härliga ställen vi hann besöka.


Aspegrens Trädgård i Jakobstad


Bråthällon i allas våra hjärtan.

Springtävlingen som Agnes ett helt år pratat om att hon ska vara med i  Knatte på mammas gamla hemmaplan.

Powerpark - härliga åkattraktioner, många även för de minsta, härliga mommo och moffa, galna föräldrar som åker med Agnes och Elsa i en helikopter.

Powerpark  är väl värt ett besök, vi åkte karuseller en hel dag och gick i trollskogen, käkade pizza, glass och hade oerhört roligt. (På första bilden ser vi hur roligt mommo har i berg-och dalbanan)

Såhär många kylboxar kan det behövas då storfamiljen ska ut, Ulrika fixar världens godaste mat, Byggare Peder framför deras fina hus som snart är inflyttningsklart, fisk - det vill jag gärna äta i mängder.

Vi prövade på geocaching och visst hittade vi en skatt.

Hit längtar vi genast och återkommer snart igen.

Tack för allt, vi hade oerhört skojigt och vi kommer gärna på besök igen! Många hundra bilder finns ännu, detta var bara en pytteliten del, välkommen hem till oss så får ni ser fler.