Snölägesrapport och lite till...

2010-01-31 @ 23:05:26

Här kommer en liten snölägesrapport från oss...vi har fått väldigt mycket snö! I mitt senaste blogginlägg skrev jag att vi var helt insöade och natten efter att jag skrev det så kom det säkert 30-40 cm snö till. Det har blåst och drivat och vi har skottat så det stått härliga till. Sen blev det -22 grader och man kan lugnt konstatera att det varit myggfritt väder nu ett tag. Men nu håller det sakteliga på att bli mildare och idag på dagen har vi haft -13, för att åter ikväll ha -19 grader. Verklig vinter!

Idag har vi iallafall trotsat kylan och åkt pulka, bob, Agnes har åkt skidor och slalomskidor, och så tog vi oss en sparktur till hockeybanan och kollade in matchen en stund.

Igårkväll var vi på konsert med Frank Ådahl tillsammans med "Alla kan sjunga i kör-kören", det var samtidigt insamling för Haiti. Det var en bra konsert med ett varierat innehåll.

På tal om sång så har Linken och jag börjat i en nystartad kör i vår församling. Tanken är att det ska vara en blandad repertoar och kören består av alla möjliga olika åldrar. Första övningen var bra och sångerna var riktigt fina, vi har vår första konsert efter tre övningar så det gäller att ligga i lite. Det verkar bra, trivs vi så fortsätter vi.

Som ett litet sidospår så tänkte jag slutligen berätta om det celebra besök mina föräldrar har haft vid sitt fågelbord. En dag när mamma kom hem från jobbet så såg hon en död hare nedanför fågelbordet. Hon trodde att den drabbats av harpest men så var inte fallet. Pappa trodde att det var något annat djur som dödat haren och mycket riktigt så återvände den till mordplatsen. På natten kom en berguv till deras fågelbord och försökte få med sig haren. Den var för tung men den släpade den en bit över vägen. Följande kväll kom han återigen och nästa dag var haren borta. Inte varje dag man har en berguv vid fågelbordet. 

Uteboden och grillplatsen

Altanen med snöskrud och här kan ni se hur mycket snö det hade kommit bara någon timme efter att vi skottat fram parkeringen.
Elsa klädd för snöskottning

Agnes påväg till backen. Agnes tränar slalomåkning i den lilla backen på andra sidan gatan. Sparktur.
Hockeymatch

Totalt insnöade...

2010-01-27 @ 23:08:46

Äntligen har jag kommit på att jag är insnöad, att hon kom det först nu kanske någon tänker?! Nej, men faktum är att vi faktiskt just nu kan kalla oss insnöade i ordagrann betydelse. Det har vräkt ner kopiösa mängder snö här hos oss på bara några timmar och det blåser som en orkan. Just nu har vi så mycket snö på fönstrena att man inte ser ut. Vi har varit ute och skottat en gång ikväll men det ser man inte längre. När vi var ute och skottade våra infarter så körde en bil fast  här på vägen utanför oss, så vi fick skotta och dra loss honom med vår bil och då bör man ju tillägga att vi ändå bor ganska så centralt - men snöröjningen har inte hunnit med. Nåja, det går ingen nöd på oss, ingen bil behöver jag ta till jobbet imorgon heller så vi mår ganska så gott i snöovädret. På med högskaftade stövlar imorgon och barnen i pulkan, så då tar vi oss fram till dagis och jobbet - med lite krafttag ska vi nog orka trycka upp dörren också, så mycket snö kan det ju inte komma på en natt, eller?! Snöiga hälsningar från oss.



Frukostgäst,
Agnes undrade imorse om vi ska ta in honom,
han kanske fryser sa hon.

Jesus på Gallerian

2010-01-24 @ 23:16:05

Idag var det ekumenisk gudstjänst på gallerian i stan. Det var avlsutningen för en ekumenisk bönevecka som hållits i alla kyrkor här i stan under den senaste veckan. Igår var vi och såg en musikal som den kristna skolan höll och Agnes tyckte att det var mycket roligt med alla djur som var med i Hoppets Stjärnas musikal som handlade om orättvisor i världen. Under kvällen samlade man in pengar till Haiti. Det är ju hemskt allt det som drabbat de som bor på Haiti. Jag såg igår morse insamlingsgalan för Haiti på TV4 och det som där berättades skakade ju en djupt i själ och hjärta - hur orkar de?! Stackars alla föräldralösa och hemlösa barn, hur ska det gå för dem?!

Idag eftermiddag plogade Linken upp ett skidspår och det blev en liten skidtur med något varv runt huset för Agnes och mig, alltid en början på skidsäsongen - hoppas det snart blir fler turer.

Trevlig början på veckan får vi önska er!


Gudstjänst på Gallerian

Pysselsugen - kanske en Amigurumi eller en Tilda?!

2010-01-20 @ 22:36:09

När min kompis Sara hälsade på hos oss under julhelgen surrade vi bl.a. lite syjunta-grejer. Virkning och stickning är starkt påväg tillbaka och just nu är jag ytterst sugen på att börja med något nytt alster. Jag är inte så duktig på att sticka och virka men man kan ju alltid träna upp sig i det. Sara hade virkat några mycket härliga mössor och visst blir man inspirerad. Vi satt och surfade runt på lite sidor och kollade in några härliga saker som man kanske kunde ta sig an om man bara var lite duktigare på att tygla en virknål. Har du hört talas om något som heter Amigurumi? Pröva att googla lite på det ordet och gör några bildsökningar så kommer du att få se några riktigt gulliga varelser, virkade bakverk och annat mysigt. Jag skulle väldigt gärna vilja kunna virka sådana, kanske man kunde ta sig lite tid att bröva ändå. Här ser du några Amigurumis och några adresser där du kan titta ifall du inte vet vad det är - riktigt läckra!


Bilderna hämtade från:
http://mandelen.wordpress.com/2009/09/29/amigurumi/
http://www.flickr.com/photos/samyii/533548255/

Länkar till Amigurumisidor
http://booip.blogspot.com/
http://www.amigurumi.se/

Tilda-Änglar och Tildakaniner är en annan mysig pysselidé jag skulle vilja pröva att göra. Lånade några bilder här så ni skulle få se hur de ser ut. Bilderna är hämtade från:


Symaskinen känner jag mig lite mer hemma med, men att sy småpillriga saker blir naturligtvis en utmaning.

http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=2429&grp=61989
http://marlenesanglar.blogspot.com/

Nej, först och främst får min pysselinspiration gå till att fålla och sy de nya vardagsrumsgardinerna som jag inhandlat, det blir bra det!


Saabepoken mot sitt slut...

2010-01-14 @ 00:06:19

Eftersom jag tidigare bloggat en del om Saab så känner jag att jag behöver skriva ett inlägg till om bilarna nu när allt ser ut att gå åt skogen för Saabs del. Det spelar ju inte så stor roll vilken bil man har, jag tror att alla bilar har sina för och nackdelar och man vet aldrig om man har ett  måndagsexemplar ändå, man kan nog inte gardera sig så mycket för hur bilen kommer att funka. I vilket fall så tror jag att man har lättare för att köpa en bil av samma märke vid nästa byte om man varit någorlunda nöjd med den man haft innan. När man är ute och kör ser man också ofta de bilar som är av samma sort som man själv har, de andra noterar man inte i lika stor grad tycker jag mig ha märkt. Det är som när man är ute och kör på husvagnssemester, man ser alla andra med husvagn. Man känner en slags samhörighet med dem.

I vår familj har vi haft många Saabar genom åren och jag själv tog mitt körkort i bl.a. en Saab. Att det blev en Saab vi köpte när vi bytte bil senaste gång berodde nog främst på att priset råkade vara så fördelaktigt. I vilket fall så är det roligt att köra Saaben vi har just nu och visst känns det vemodigt att Saabepoken troligtvis håller på ta slut. Många tyckte att man skulle sälja genast när det blev spekulationer om att GM skulle lägga ner Saab, men varför sälja en bil som fungerar bra - folk drar nog sig ändå för att köpa när det är svajigt på marknaden och man inte vet hur det går för företaget. Nej, låt oss Saabägare istället se det som så att vi är stolta ägare till en av "de få" unika exemplar av Saabbilarna som inte längre tillverkas. Kanske om vi sparar bilen och låter den gå i arv i många, många led så kanske, kanske blir den en klenod då. Nej, vi fortsätter nog att puttra fram i vår bil och den håller så länge den håller. Vi lider iallafall med de som nyligen beställt en ny Saab som man kanske ska hämta ut så småningom, det kanske inte är lika roligt nu som då man beställde den och mest av allt lider vi med alla arbetare i Trollhättan som kanske förlorar sina jobb, hur ska de klara sig? Usch då! Nej bilar och bilmärken är om jag får låna uttrycket av Karlson på Taket "Världsliga ting", men när så många människor som jobbar med det berörs av nedläggningen så lider man med dem. Låt oss hoppas på att GM inte helt har stängt dörren ännu!

Julen dansar ut, ut, ut....

2010-01-13 @ 20:23:50

Nu e glada julen slut, slut, slut... men idag kändes det helt okej att slänga ut julsakerna då solen sken och det var lagom kallt ute. Vi har börjat inskolningen för Elsa nu och där hade de också julgransplundring och ringdans idag. Julsakerna flyttar in i sina lådor igen men den oerhört vackra löparen vi fick i julklapp av mamma och pappa njuter vi av nu och så småningom kanske det blir någon tulpan också som pryder den ytterligare.


Vår vackra Pentiklöpare

Maskerad och film

2010-01-09 @ 23:18:41

Nu är det låg fart på bloggen, men några små inlägg blir det mellan varven. Igår var vi bjudna på maskerad med temat sällskapsresan. Det är ett ganska roligt tema tycker jag eftersom det finns så många olika man kan klä ut sig till. Maskeraden var uppstarten för ungdomarnas verksamhet i församlingen det här året. Vi hängde med för att lära känna lite fler ungdomar eftersom det kan vara bra då vi är med i ungdomsrådet som utformar aktiviteterna för ungdomarna. Tanken var att maskeraden skulle vara hemma hos ungdomsledaren men eftersom hans son hade blivit sjuk fick vi i sista stund flytta festen hem till oss. Så klockan 19 igår kom ett helt gäng roligt utklädda sällskapsresenärer in genom dörren hos oss och vi hade en jätterolig kväll. Det var många Stig Helmers, en hel del från filmen Snowroller, Agnes och Elsa var utklädda till stålmannen och en rosa kanin från S.O.S. sällskapsresan, Linken var golfaren och jag en reseledare i Snowrollerfilmen. Häftigast av alla var nog ungdomspastor David som i verkligheten också är väldigt lik Stig Helmer.

Den stränga kylan har nu släppt sitt grepp för ett tag och idag har vi haft stålande sol och bara någon minusgrad. Agnes har dansat ut julen på torget tillsammmans med en massa andra barn. Imorgon går vi nog ner och tittar på den  hockeycup som hålls här nere på hockeyrinken.

Innan jag rundar av för denna gång så ska jag passa på att rekomendera en film som går på TV 4 imorgon kväll. Det är sällan jag rekomenderar några filmer, men om de är riktigt bra så måste jag bara inflika det här. Detta är en film för er som gillar filmer i stil med Beck, Van Veteren och Wallander - svenska kriminalberättelser. De flesta går i samma stil men Anders och jag gillar dem ändå på något sätt. Johan Falk - G.S.I (Gruppen för särskilda insatser) är i mitt tycke lite vassare än de övriga kriminalfilmerna åtminstone innehållsmässigt - det är väldigt spännade och risken för att somna under filmen är obefintlig. Ja, bedöm själv men gillar du dylika filmer och inte har sett G.S.I så se den imorgon kväll, det är dessutom så väl ställt att det finns 6 filmer totalt att se- det är mitt söndagsfilmstips!

Må så gott!


Linken i en del av sin outfit "Golfaren" inför maskeraden.


Stålmannen och en rosa kanin från S.O.S segelsällskapresan - dräkterna färdigsydda inför maskeraden.


Jag som reseledare i Snowroller, mina älsklingar i sina utstyrslar och på den sista bilden ser ni David som Stig Helmer.

Ny design

2010-01-02 @ 00:16:46

Nytt år, nya möjligheter och sugen på ny design...ja just nu testar jag runt lite - får se var det landar, just nu ser bloggen ut så här - det verkar vara blått som jag fastnar för, det är mest blåa bloggdesigner jag testat än så länge.

1.1.2010

2010-01-01 @ 22:51:18

God fortsättning på det nya året 2010! Hoppas att ni har haft ett bra nyårsfirande. Vi firade tillsammans med många andra familjer i kyrkan och hade riktigt skojigt. Agnes och Elsa trivdes och lekte med sina kompisar. Alla bidrog med något gott och det blev en riktigt god buffe både till huvudrätt och efterrätt, man skulle gärna ha fått recepten på allt gott. Otroliga kakor serverades till kaffet och en hel del andra godsaker blev det också. Det var musiktväling, andra tävlingar och lekar, film för barnen och naturligtvis raketer vid tolvslaget. Det roligaste med hela kvällen var kanske att få prata, skratta och bara umgås med både nya och gamla vänner.

Idag den första dagen på det nya året kan man lugnt konstatera att vi är insöade, vi har redan nu den första januari lika mycket snö som vi hade ifjol mitt i vintern. Vi tyckte vi hade mycket snö ifjol men nu har vi skottat och skottat varje dag under hela jul- och nyårshelgen och det forstätter att snöa. Men det är ju härligt med snö och det ger chans till att utöva många vintersporter. Idag har vi bl.a. åkt pulka och övat på slalomåkning.