OS

2010-02-20 @ 19:38:20

Nu är det OS som gäller för hela slanten. På jobbet har vi haft OS-tema med invigning, tal, ed, eld, sång och tävlingar. När vi hade haft vår fina OS-invigning och höll på med hockey så frågade en av de små tjejer, när kommer den där OS egentligen? Det är inte så lätt att förstå när man är liten. Idag har Agnes och jag trotsat kylan och snålblåsten och varit på en liten skidtur. Välklädd gick det riktigt bra. Det är kul att det går så mycket sport på tv just nu iallafall. I lokaltidningen här har man satt ut mönster på de virkade OS-mössorna som Sveriges landslagstrupp har och på skolan här där jag jobbar har några mormödrar och farmödrar stickat sådana till sina barnbarn - riktigt gulliga ser barnen ut i sina OS-mössor. Läste någon artikel om att det tydligen blivit jättepopulärt att virka dessa mössor så i vissa städer har man sålt slut på grova virknålar och allt blått-gult-vitt garn. Såhär ser de ut iallafall...


Bilden hämtad från Expressen.se

Slalom

2010-02-14 @ 18:44:10

Oj, jag hade glömt bort hur roligt det är att åka slalom. Igår lördag hade vi förmånen att ha barnvakt och vi åkte då iväg till Skule för lite slalom. Det var bästa tänkbara väder med strålande sol och bara några minusgrader. Här kommer lite bilder.

Grattis Linken!

2010-02-14 @ 18:36:38

Idag hurrar vi för vår kära Anders som fyller år! Tårta till alla som kommer förbi!

Glad alla hjärtans dag också får vi önska. Sköt om er!

Hjärtekramar


Linken raggar runt i bilen och märker inte att han blir fotad.

Här vallar han skidorna inför helgens slalombravader.

Melodifestivalyra

2010-02-06 @ 18:59:02

Nu är det bara en timme kvar tills den åter sparkar igång, jag tänker naturligtvis på melodifestivalkarusellen. Här i vår lilla stad har det sparkat igång redan för en vecka sen, för den första deltävlingen går nämligen av staplen just här. Hela veckan har varit en festivalvecka och det har ordnats olika evenemang i stan. Inte minst har det synts i lokalpressen att det är Melodifestival på gång. Vi har bl.a. fått läsa om att att Dolph Lundgren åkt skidor i spåren här, att Måns minns hur det var när han själv vann just här senaste gång o.s.v. Alla verkar glada och stämningen är på topp. Melodifestivaldeltagarna känner sig enligt utsago väl omhändertagna och jag förstår att kommunen bjussar på en hel del, det är ju bra marknadsföring för staden. På toget har man slagit upp ett jättelikt tält som täcker i stort sett hela torget och idag tittade vi in där som hastigast för att lyssna på några grupper som uppträdde. Man har också haft snöskulpturtävling, modevisningar, modelltävling, talangtävling samt lilla melodifestivalen för barn, ja det har varit fullt pådrag kan man säga. Själva kommer vi att följa den första deltävlingen hemma från tvsoffan. Några arbetskollegor, släktingar och grannar väljer att vara på plats i arenan och se hela showen, priset för biljetterna ligger förhållandevis högt men det blir säkert en helhäftig upplevelse. Det lär dessutom vara den största scenen i SVT´s historia någonsin och vi är ju lite stolta över att vara den enda staden, förutom finalen i Globen, som får ha Dolph som programledare.  Så ikväll, du som tänkte se en av deltävlingarna i Sveriges Melodifestival, ikväll är det direkt hemifrån oss kan man säga för vi bor ju inte så långt ifrån arenan, hoppas att det blir en bra show! Trevlig kväll!


I melodifestivaltältet på torget.


I hamnen hänger en jättelik discokula som kvällstid är upplyst av en massa strålkastare. Tur att man har någon nytta av de omtalade hamnkranarna.