Badhuset

2009-03-31 @ 00:10:46

Idag har vi varit på badhuset, varje gång vi åker förbi badhuset med bilen så brukar Agnes skrika "mamma, pappa, badhuset!"  Vi har ju här i vår stad ett fint badhus med diverse olika vattrutschbanor,bubbelpoler, spa, bastu etc. Agnes älskar att bada och åka rutschbana. I barnbassängen simmar hon runt som fisken i vattnet med sina små puffar på armarna - hon verkligen stortrivs. Elsa såg även hon ut att trivas i det varma och sköna vattnet. Jag tyckte att vattnet var ovanligt varmt idag och det var väldigt lite folk mitt på dagen så vi hade nästan hela badhuset för oss själva. Vi hade en riktigt mysig familjedag med bad, bastu och fika.

När vi kom hem åt vi en god middag och så surrade jag en stund med min syster på skype. Sen tittade Linkens bror Håkan med fru Gudrun samt deras pojkar Emil, Frans och Albin in en liten stund hos oss.

När det är läggdags hos oss brukar vi be aftonbönen "Gud som Haver" och Agnes vill ofta att vi ska be för dagis, kompisar och olika perosner som hon räknar upp. När vi brukar fråga henne vad hon tror att Jesus gör så säger hon: "älskar barnen", det tycker vi är lite gulligt :) Så här söta är våra småttingar när vi ska natta dem. Nu sussar de sött! För det mesta går det ganska lätt att natta dem, det är som att trycka på en knapp. Agnes har full fart tills hon är i säng då somnar hon nästan tvärt, även om hon just innan hävdat att hon inte behöver sova och inte alls är trött.  Efter en lång dag på badet sover de nu säkert väldigt djupt. Sov gott allihop!

Earth Hour och sommartid

2009-03-29 @ 22:42:26

Ett säkert vårtecken är ju att vi byter till sommartid, det känns verkligen skönt - ja inte att vi går miste om en timme sömn utan att våren är här menar jag. Även om det har snöat här hos oss i helgen så går jag och hoppas och tror att våren faktiskt är på gång.

Släckte ni ner hemma hos er igår under Eart Hour? Vi släckte faktiskt alla lampor här hemma hos oss och hade det riktigt mysigt i skenet från kandelabern och de andra levande ljusen. Linken och jag funderade över hurudvida det skulle ha någon effekt eller inte om hushållen släckte sina lampor under en timme. Vi försökte läsa lite om det på nätet men kom ändå till slutsatsen att det är en kul grej, att det är mysigt med levande ljus samt att det är bra om man på något sätt kan förvalta och ta hand om den vackra skapelse vi får leva i. En hel del av våra grannar gjorde faktiskt samma sak och man såg hur även de hade mysigt med tända ljus inne, några andra grannar hade glömt bort eller brydde sig helt enkelt inte för de brakade på med sin feta utomhusbelysning, fasadbelysning och alla lampor inne som vanligt - "tänt var det här" skrev en kompis på facebook. Vi är alla olika, tycker och tänker olika men vi samsas om samma jord och natur att leva i.

Så till något helt annat, eller ja det handlar väl också om återvinning. Linken och jag gillar att gå på second hand, loppis och dylikt för att göra små fynd. Oftast blir det möbler eller leksaker. När det handlar om möbler så är det ofta något renoveringsobjekt och beträffande leksaker så gäller det att hitta så fina som möjligt till ett så billigt pris som möjligt. När det gäller leksaker så har vi märkt att marknaden är enormt stor, det finns kopiösa mängder leksaker som folk säljer, en del fina, andra mer slitna, en del slumpar ut sina saker medan andra är dyra. Idag åkte vi iväg till ett loppis för att se om där fanns några fynd. Mycket riktigt så gjorde vi också några fynd. Agnes och Elsa fick en tågbana med tåg och vagnar i trä och för en hel låda med sådant betala vi endast 40 kr, de var i hur fint skick som helst så det tyckte vi var ett riktigt fynd. Några små serietidningar, en plastgroda och en krokodil blev det också till flickorna. Återvinning på högsta nivå. Här på bilden får ni se när Agnes leker med tågbanan.

Nya köksblandaren är installerad

2009-03-28 @ 00:10:08

Nu är det då klart, den nya köksblandaren är installerad. Dagen efter incidenten med felkopplingar så åkte Linken då tillbaka till butiken och fick den här gången rätt kopplingar. När jag kom hem från jobbet så var allt installerat och klart och vatten kom det ur vår nya kran. Allt fungerade utmärkt - toppen! Vi valde mellan två olika modeller, den traditionella runda och så den här nya formen som är något mer "kantig" och valet föll slutligen på den nyaste modellen. Vi tyckte att den skulle passa bäst i vårt kök och så är det lite kul med nya modeller också. När jag i senaste numret av Hus&Hem såg en reklambild på vår kran blev jag lite mer nyfiken på vad det var för kran vi köpt och gick in och läste lite mer om den på tillverkarens hemsida. Blandaren kommer från FM Mattsson och heter 9000E och ingår i deras Ecosafe sortiment. Jag tyckte att det var kul att läsa lite mer om den produkt man införskaffat och jag blev glatt överraskad när jag läste om deras miljötänkande i både produktion, material och frakt men framförallt för mig som användare av produkten. Kranen ska tydligen spara på vattenförbrukningen utan att man för den skull ska märka av det. Allt som är energi- och vattenbesparande är bra för miljö och ekonomi!

Vårt dilemma med den gamla kranen var ju att vi inte fick något varmvatten alls och det var en liten chansning vi tog när vi bytte kran men problemet blev i och med bytet åtgärdat och då bekräftades det vi tidigare trott nämligen att den gamla kranen hade gjort sitt.


Installationen av kranen i köket fick mina tankar att gå till en liknelse som jag hörde för inte så länge sen. En man hade ett samtal med sin kran i köket då kranen sade sig sakna mening med sin existens. Alla vet att den finns där, många går förbi, ser den knappt, använder den emellanåt utan att reflekterna något mer över dess existens. I samtalet fick mannen kranen att förstå hur livsviktig den är för oss och hur mycket vi skulle sakna den om den inte fanns. Dess uppgift är att finnas där, hålla sig redo och fungerande för att när mästaren behöver vatten och vill koppla på flödet så ska allt fungera och vattnet strömma ut. Så är det också i våra liv, att stå till tjänst, vara redo kan innebär att man ett tag bara finns där, utvecklas, blir bättre och mer kompetent för sitt uppdrag för att sedan då rätt tid är kopplas på och vatten får strömma genom våra handlingar till personer i just vår omgivning som behöver det som mest.  

Vem behöver vatten?

2009-03-24 @ 22:06:39

"Utan mat och vatten försmäktar vi på denna ö"...Var det så Pippi skrev eller?! Iallafall är det nästan så vi känner oss här hemma hos oss just nu. Vilket privilegium att ha rinnande vatten i kranen och mat på bordet varje dag, man saknar inte kon före båset är tomt sägs det. Vi förstår nog inte hur bra vi har det! Ni undrar naturligtvis varför jag skriver så. Jo vi håller just nu här hemma hos oss på med projekt "köksvattenkran". Vi har en längre tid haft en väldigt dålig tillförsel av varmvatten i köket och när vi hört oss för så har vår kran fått diagnosen "sönder". Linken har nu införskaffat en ny köksblandare till oss efter att vi slutligen kunnat bestämma oss för vilken modell vi ville ha. Olyckligtvis har damen på rörbutiken gett Linken fel kopplingar trots att han uppgett alla mått för henne. När vi nu då monterat ner den gamla kranen och satt dit den nya så passade inte rör och kopplingar och naturligtvis har butiken hunnit stänga för kvällen. Det innebär alltså att vi inte kan slå på vattnet före rören sitter ihop med den nya blandaren. Det blir morgondagens projekt, alltså får vi klara oss utan vatten till imorgon. Nåväl, riktigt så illa är det inte för vi har tappat upp några kannor så vi klarar oss men visst känner man sig handikappad. Dessutom behöver vårt kylskåp inom en snar framtid få påfyllning så slutrepliken efter denna dag får passande nog bli "utan man och vatten försmäktar vi på denna ö" - men det går ingen nöd på oss. Sov gott kära vänner!

Hur gick det sen?

2009-03-21 @ 10:44:08

Hur gick det då med vår bil? Min duktiga man klev upp tidigt på morgonen för att ladda upp batteriet. Mer om vilka serviceåtgärder han vidtog får man nog fråga honom om eftersom jag är ganska okunnig vad gäller bilservice. Tur är att man har en man som är duktig på sådant. Jag tutar mest och kör, fast jag nog borde lära mig mer om hur bilar fungerar.  Nu fungerar bilen iallafall utmärkt!

Idag har vi en solig dag här hos oss. Det är tre grader varmt så nu ska vi nog bege oss ut. Ha en bra dag!

Bilar i lust och nöd

2009-03-19 @ 22:26:28

Idag var det så dags att åka till BVC för Elsas 5 månaderskontoll och vaccination. Vi steg upp tidigare än vanligt och gjorde oss i ordning. På med alla kläder och Elsa som var mer trött än vanligt var inte riktigt förtjust i vad hennes mamma skulle dra med henne på. Väl ute och inpackad i bilen så startade inte bilen. Vilket antiklimax! Nåja, det var inte så mycket vi kunde göra åt det, det vara bara till att gå in, ringa och berätta hur det var och boka om tiden. Bättre start på morgonen kunde man ju ha. Resten av dagen fick bilen kurera sig och vi fick en alldeles behövlig promenad in till stan - det är ju trots allt väldigt nyttigt att röra på sig! :)

Babysång

2009-03-18 @ 18:23:53

Onsdagar är mamma och Elsas speciella dag för då går vi på babysång i Pingskyrkan och träffar andra mammor, bebisar och även någon pappa som vågat sig ut. Vi sjunger och gör rörelser med våra barn och efteråt fikar vi alla. Bebisarna ser ut att trivas och vi mammor trivs med att få ventilera vardagens små händelser med varandra. Kanske babysången är viktigast för mammorna?! Efteråt blir iallafall vår lilla tös så trött att hon genast somnar. Så här söt är hon när hon sover.

Mästarnas mästare

2009-03-17 @ 23:03:15

Norrland regerar i mästarnas mästare. Ikäll gick då finalen i Mästarnas mästare på Tv och Linkens förre skolkompis Malin Moström tävlande mot Per Elofsson i finalen. Segrade gjorde Per. Här hemma hos oss blev Agnes i varjefall väldigt inspirerad av tävlingarna med bl.a. springande och fäktning. Mitt i allt kom hon rusandes i en väldigt fart. Hon drog upp strumporna som hon brukar göra när hon säger att hon "pelar boll" och så hade hon en tygväska på huvudet som skulle föreställa en fäktningshjälm. Därefter drog hon ner hjälmen som hon sett att de gjorde på Tv och så gav hon mig en mugg att fäktas med medan hon själv hade en plastbrödkavel som värja. Hon inspirerars lätt av olika sporter hon ser andra utöva. För inte alltför länge sen höll hon på med basketboll i badrummet då fick handuksringen agera basketkorg. Hon brukar också imitera farmor när hon boxas i Wii. Högst på på listan bland favoritsporter finns allt som har med hoppning att göra. Blir det kanske i framtiden en syskonkamp om vem som är mästarnas mästare?!

 

"Tögubbe med moronäsa"

2009-03-15 @ 19:57:49

Så har det då varit helg och här hos oss har det varit ett härligt uteväder. På lördagen byggde vi en stor snögubbe eller en "Tögubbe med moronäsa" som Agnes säger och så gjode vi också ett mumintroll. Idag söndag har det blivit en skidtur. Vi åkte till en liten stuga ute i skogen och fikade och sen åkte vi hem igen. "I ett hus vid skogens slut" var Agnes favoritsång under den lilla trippen. Barnen åkte pulka och när vi kom tillbaka tog Agnes en liten skidtur hon med.



Snö, snö och mera snö

2009-03-10 @ 23:07:15

Nu vill jag sjunga sista versen på "Nej, se det snöar!"...Idag har det då åter snöat så till den milda grad att man måste ut och skotta igen :) Brevbäraren är säkert gladare om han lättare tar sig fram till brevlådan. Hur som helst så tycker jag att det vore skönt om våren skulle börja visa fram fötterna nu...det är roligt med snö men men kanske det räcker för den här vintern nu. I helgen såg vi i allafall ett glatt vårtecken - videkissorna har tittat fram, kanske man vågar tro att våren ändå är på väg.
  

Agnes kollar in sina favoriter

2009-03-08 @ 23:54:37

Att skapa en blogg

2009-03-08 @ 23:48:05

Nu har jag då lärt mig lite om hur bloggsidan fungerar och ser med spänning fram emot att få sätta mig ner och pyssla mer med bloggen när jag har tid. Agnes har även hon ägnat sig lite åt skrivande idag. Hon upptäckte att om man trycker på tangentbordet så skrivs samma bokstav på skärmen - en häftig upptäckt. Mest imponerad var hon över att kunna skriva * - titta stjärna, skrek hon. Dags att hoppa i säng nu, inte bokstavligt då som Agnes brukar ta det när man säger så. Sov Gott!

Välkommen till Mikaela och Anders blogg

2009-03-08 @ 15:47:40

Nu beger vi oss in i bloggarvärlden, det ska bli en spännande resa. Vi har aldrig prövat på detta med att blogga tidigare men nu gör vi ett litet försök. Vi kommer att skriva efter bästa lust, ork och förmåga - förhoppningsvis lär vi oss mycket. Följ med oss i stort och smått - i vår värld. Välkommen!

Välkommen till min nya blogg!

2009-03-08 @ 15:11:53