Sommarvärme

2009-06-29 @ 00:03:24

Det blir lite länge mellan varven jag skriver nu i sommar men det har sina förklarliga skäl och jag antar att ni som läser inte sitter alltför ofta vid datorn sommaritd heller. Vi har haft en kanonhelg med ett störtskönt väder, sol och väldigt varmt. Det har blivit en hel del strandliv och så har Hamnfesten här i stan gått av stapeln. Under hamnfesten träffade jag för övrigt en kollega från när jag jobbade i Vasa. De hade kommit över hit för tredje året i rad med sin båt till just hamnfesten. Senaste vecka hade vi också trevligt besök från Finland när Ulrika och Peder hälsade på hos oss. Här kommer lite bilder från veckan och helgen som var. Må så gott i sommarvärmen och njut så mycket ni kan!


En kvällspromenad kan ge många härliga upplevelser. Här är några av båtarna vid såg i båthamnen och hästarna på vägen dit.


Agnes på cykeltur med pappa.

Agnes badar fötterna och badade lite mer än bara fötterna. Någon paparazzifotograf måste ha tagit det andra kortet.

Ulrika och Peder på besök.

The Poodles rockade i hamnen.

Stora båtar i hamnen.

Ola, Lili och Susie, Erik Hassle, Janet och Kim m.fl. underhöll på Rix FM festivalen i hamnen.

Glad Midsommar

2009-06-20 @ 01:21:49

God fortsättning på midsommarfirandet! Tänkte önska alla bloggläsare en glad midsommar igår men då gick det inte att logga in på bloggen så det får bli lite midsommarbilder idag istället. Hoppas att ni njuter och har det skönt och så hoppas vi på lite varmare väder snart. Vi har firat midsommarafton ute vid några kompisars sommarstuga. Eftersom vi är några barnfamiljer som träffas så har barnen väldigt många kompisar att leka med och de har jätteskoj. Vi vuxna hade det också mysigt, grillade, pratade och klädde midsommarstång. Tack Annika och Joel med familj för att vi får komma och hälsa på. Här är några bilder från vårt midsommarfirande.

Agnes står vid midsommarstången de gjorde på förskolan.
Det blev dans kring stången, glass och jordgubbar vilket Agnes gillar.
 
Här är några bilder från mobilen. Agnes och Linken nere vid stranden, utsikt från sommarstugan - fotade lite medans jag vaggade Elsa till sömns.


Vårfest med förskolan

2009-06-16 @ 20:20:00

Ikväll har vi varit på vårfest med förskolan. Vårfesten hölls traditionsenligt i Televinkenlekparken. Det var picnic och sång av förskolebarnen. Sen fick barnen leka i lekparken och vi föräldrar surrade med varandra. Här kommer två bilder från festen - vi har några andra fina bilder också men de kan jag tyvärr inte lägga ut på bloggen eftersom alla andra förskolebarn finns med på de bilderna.

Agnes snurrar och leker med kompisarna. Elsa var också med.

Promenad i hamnen

2009-06-15 @ 22:47:47

I fredags på kvällen tog vi oss en promenad i hamnen och där tog vi lite kort eftersom Linken håller på och testar ett roligt fotoprogram där man kan klippa ut en bild och lätt sätta in den i en annan bild i en annan miljö. Ni kanske får se några bildexperiment på bloggen här senare. Vi tog några tokbilder på oss så han skulle ha något material att jobba med och Agnes var genast med på noterna och ville agera framför kameran.

Utsikten från ett klassrum

2009-06-15 @ 22:30:08

I klassrummet där jag huserat de senaste två veckorna hade vi en härlig utsikt. Det var en fågel som byggt bo precis i lampan utanför, dessutom har klassrummet den finaste utsikten på den här skolan med den rofyllda viken som skymtar mellan trädtopparna och husen.
 
Fågeln på lampan och utsikten från klassrummet med den gamla folkskolan närmast i bild och fjärden i bakgrunden.

Födelsedagar

2009-06-15 @ 22:12:11

Idag vill vi passa på att gratulera syster Ulrika som fyller år - Grattis! i helgen har det blivit en del födelsedagskalas, nämligen två stycken. Igår besökte vi barnens kusin Albin som fyllde år.

Tack alla ni som skickat grattishälsningar till mig via kort, e-post, sms, facebook o.s.v. Det är ju riktigt roligt att fylla år och jag blev ordentligt uppvaktad av familjen här hemma. Anders hade frågat Agnes vad hon ville ge i födelsedagspresent till mamma och då hade hon sagt att hon ville ge en ängel, hur hon nu kom på det. Det måste vara att hon tycker att mamma är snäll som en ängel, eller åtminstone vill jag tro det :) Hur som helst så tänkte Anders att de skulle köpa en ängel till mig då eftersom Agnes ville det men det var lättare sagt än gjort att hitta en sådan. De hade gått i alla presentbutiker här i stan (finns ganska många) och till slut fick de tips om en lite affär på gågatan som kanske kunde ha prydnadsänglar och till slut hittade de en sådan. Den var jättefin och jag blev mycket glad. Den hänger i köket och påminner mig om mina gulliga änglar jag har här hemma. I övrigt fick jag bl.a. en ny mobil vilket var välbehövligt, en Wii-fit bräda till vårt Wii spel, tomatplantor, receptbok, kläder, flera lotter som jag vann 70 kr på och två bingolotter som jag vann 100 kr på och en hel massa annat - på tok för många presenter!

Idag har det regnat här hos oss, det har regnat i två dygn nu så det blir ordentligt genomvattnat. Mellan skurarna har jag rensat lite ogräs i landet och sen har vi mest tagit det lugnt idag - skönt med sådana dagar också.

Nu ska ni får se lite små bilder från helgen.

Ängeln jag fick av Agnes och Elsa
 
Receptbok med härliga bilder. Tomatplantorna.

Jag hade önskat mig en låda för våra trädgårdsdynor och Linken hade snickrat ihop en fin sådan till mig.

Här kör Linken och jag stenhårt på Wii-fit brädan.

Full fart framåt

2009-06-12 @ 18:16:40

Nu var det länge sen vi skrev något här på bloggen, hoppas att vår trogna läsarskara inte svikit oss för det. Det har varit lite fullt upp på sistone så därför har det inte blivit något bloggande, men man har nästan fått bloggarabstinens. Jag hoppade hastigt och lustigt in på ett två veckors vikariat i en klass här på skolan bredvid. Idag har vi haft den sista skoldagen innan sommarlovet så nu kan alla då pusta ut. Det har varit ett intensivt pusslande att få alla tider att gå ihop då Linken mitt i det hela spräckte en tand och halva tanden ramlade ut med den påföljden att han fick åka till tandläkaren ett otal gånger. Tandläkaren hade nog inte riktigt lyckats så bra med sitt jobb och därav den spräckta tanden. Nåja, den kommer nog att bli bra, bara den blir klar. Efter att barnen varit sjuka så åkte även jag på en febersväng förra helgen och man blir smått däckad av det men nu är alla på benen igen och det är full fart framåt. Hoppas att allt är bra med er också alla nära och kära. Vi hörs snart igen!

Flickorna busar i soffan, Agnes ute och tittar när de gräver upp vägen utanför oss.