Kärlek och Lycka

2009-08-13 @ 23:50:55

Idag har varit en sådan dag när jag hunnit filosofera om både det ena och det andra. Dels tog jag en promenad imorse och dels har vi hållit på med diverse måleriarbeten här hemma och båda sysslorna ger utrymme för tankeaktivetet på olika plan. Här är några av funderingarna från idag...

Jag funderade kring kärlek och lycka. Många gifter sig och firar sina bröllpsdagar under sommarmånaderna och även vi har nyligen firat vår femte bröllopsdag. Av gubben fick jag bland annat några fina träbokstäver där det står KÄRLEK...vad är då kärlek, det kan vara mycket och på många olika plan. Det hänger samman med bl.a. lycka tycker jag. Vi valde att ställa bokstäverna framför vår kärlek - bilder på familjen, våra underbara döttrar och oss tillsammans. Det vi gör kan innefattas i kärlek, kärlek till varandra för att vi vill varandra väl. Uppfostran kan ibland vara riktigt svårt och andra gånger är det lättare men vi gör det alltid i kärlek till våra döttrar, att de ska få det så bra som möjligt - det är vår strävan.

Kärlek kan se väldigt olika ut, vår kärlek ser annorlunda ut nu än när vi träffades och jag tror att det bara blir bättre med åren så ni som varit gifta betydligt längre än vi - vilken härlig resa ni gjort! Stundvis har det säkert varit mödosamt som för alla men det måste ju vara en oerhörd lycka att ha fått dela livet, upplevelserna, ja allt med någon så pass länge - jag lyfter på hatten! Kärlek innefattar  ju inte bara biten mellan två personer, det är ju så mycket mer - t.ex. kärlek till familj, vänner samt på ett annat plan till Gud för allt han gjort - se bara på skapelsen!



Kärlek hör också ihop med lycka. Det är lätt att tro att när man blir kär så infinner sig den stora lyckan, lyckan i livet. Lycka är något mer. Lycka kan upplevas på många olika sätt. Vi är nog alla lyckosökare i någon mån och jag tror att vi ofta irrar runt och letar efter stora lyckoupplevelser.  Visst finns det stunder då lyckan känns mer överväldigande än andra stunder. Sådan ögonblick i mitt liv har varit när jag gifte mig och när Agnes och Elsa föddes - det är stunder som inte går att beskriva med ord och det går inte heller att toppa med andra upplevelser, men sådan ögonblick kan man ju inte irra runt efter jämt. Vardagslycka eller som jag brukar kalla dem "de små guldstunderna" är mina delmål. Jag tror att dessa små lyckostunder kan bidra till en stor helhet där man upplever att man trivs, att man mår bra - känner lycka. Det kan vara allt från att fika med en god vän, äta god mat, göra något man tycker mycket om, sjunga, få ett kort med posten, plocka bär till att få en godnatt puss av sina barn. Jag tror att du själv vet bäst, vilka guldögonblick du gärna upplever, skriv gärna ner några av dina guldögonblick under kommenterarerna här nedan.

Jag tror att det är viktigt att vi noterar dessa ögonblick också, så att man faktiskt kan njuta av dem, just i stunden när det är som bäst. Jag har haft flera sådana ögonblick de senaste dagarna - att tyst få sitta och titta på ett guppande flöte när vi fiskade med familjen, att se Agnes och Elsa ivrigt leka tillsammans, att grilla marshmallows med familjen en skön sommarkväll, att få blommor som Agnes plockat och hon säger att hon gillar mig - ja, det är bara några av guldstunderna. Det var dagens lilla filosofering - vad månne tankarna stanna på imorgon. Sköt om er och ta vara på guldstunderna, de ingår i den totala lyckoupplevelsen som gör att vi mår bra!

Kommentarer

Postat av: Monika

Fina tankar! Grattis till era fem år som gifta! Ni hade också ett härligt bröllop. Med lite erfarenhet så kan jag inte annat än hålla med dig. Kärleken ändras med åren och den blir faktiskt bättre än de första förälskelsen, annorlunda och bättre. Men de små lyckostunderna är viktiga och du ville ha några förslag:

- när jag sitter längst ut på klipporna på Bråthällan och ser ut över havet!

- när F och jag sitter hemma i vårt kök och dricker te och kaffe efter en hektisk dag och spelar yatzy

- när jag får en fin pratstund med någon av tonåringarna som oftast har så mycket program och så många kompisar att prata med så man får hålla sig lite i bakgrunden annars.

- när vår Agnes ger mig en kram och säger att hon tycker om mig

Ja, det var några av de små ögonblicken då man inser att man har det otroligt bra!

Ha det gott och lycka till framöver! Kram Monika

Postat av: Mickus

Härliga guldstunder! Man får den där rysande känslan av välbehag när man hör om dina ögonblick - hoppas att du får många sådana i höst! Kram och tack för inlägget!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback