Pastorn har ordet

2009-08-30 @ 23:32:53

Söndag är för oss också ofta Gudstjänstdag, så även idag. Idag handlade predikan om nystart - att komma igång med det för oss livsviktiga arbetet i livet - att berätta om Jesus. Gudstjänsten hade en något annorlunda form än vanligt och det var riktigt bra. Det är också roligt att träffa folk i församlingen som man inte sett på ett tag nu under sommaren. Vi ser fram emot hösten med spänning!


Pastorn predikar utifrån Timotheosbrev och Lukas drar till Afrika på missionresa

Linken lyssnar och kyrkan med kyrkfolk

Barnens dag

2009-08-30 @ 23:20:04

Idag har vi varit Barnens dag och Agnes fick åka en flygplan i en av karusellerna. Hon älskar "pastellerna" som hon själv kallar dem och hon skrattade högt och hjärligt när flyplanet startade. Lite annat smått och gott  som t.ex. mete blev det också på Barnens dag.


Agnes på flygtur

Höst = flyttlass

2009-08-30 @ 23:12:07

På hösten går det många flyttlass åt olika håll. Många startar upp sina studier igen och andra är kanske klara och flyttar för att få ett nytt jobb. I lördags fick vi besöka Daniel och Isabell som flyttat till en lägenhet här i stan och de hade fått det väldigt mysigt och fint, t.o.m. öppen spis hade de i lägenheten som ligger i centrala stan. Tack för gott fika, vi kommer gärna igen.


Fina bokstäver på väggen i hallen hemma hos dem - tänkvärt budskap!

Vardagsrummet - Danne och Linken, nästan som två bröder med lika intresen.

Köket samt den häftiga tavlan som Danne själv målat.

Inkastad i hetluften och byxorna är för små

2009-08-26 @ 00:17:37

I dagarna har det varit något hektiskt på jobbet. Jag blev smått inkastad i hetluften när en tjej på skolan blev sjuk och inte kunde ta skolstaten själv. Det är ju mycket som händer i skolans värld såhär i början av ett läsår och det är papper och listor som ska hit och dit, sittordningar, föräldrabrev och ja allt möjligt - det vet ju alla ni som jobbar i skolan. Vanligen planerar man och förbereder sådant i god tid men blir man då rejält sjuk så kan man inte ta itu med det och det är just det som hänt tjejen jag jobbar för just nu. Jag försöker alltså lösa dessa läsårs-start-problem efter bästa förmåga utan att veta hur den ordinarie fröken vill ha det. Nåja, det är väl inte så mycket som kan gå fel men det känns något hektiskt.

Så till något helt annat....En av våra små töser har dragit iväg på längden i sommar. När man går omkring i kjol eller shorts hela sommaren så märks det ju inte om byxorna blir för korta. När det nu dragit ihop sig och blivit lite kallar så märker man helt plötsligt att alla Agnes byxor är för korta. Vi har i vilket fall varit väldigt välsignade och fått massor av kläder till barnen, så det var bara att gräva lite djupare i byxhögen och där fanns passande byxor - toppen!

Så vad är då kontentan av detta ytterst viktiga blogginlägg, jo kanske att man inte ska ta på sig för små byxor om man blir inkastad i hetluften.

Dags att packa för lägerliv

2009-08-20 @ 01:33:56

Lägerliv - nu? Ja, så kan man tänka men här hos oss har skolorna inte startat ännu - det är alltså fortfarande sommarlov ett litet tag till. I helgen som kommer ska vi åka iväg på ungdomsdagarna. Det är ett läger för församlingens ungdomar som ordnas ute på församlingens lägerområde, vid havet. Det brukar vara riktigt mysigt där ute och Agnes ser fram emot att få bo i den lilla stugan. Det blir tredje året vi deltar som ledare och det känns lika spännande och roligt varje gång att få träffa ungdomarna som kommer dit. Vi brukar ha många, trevliga samtal om livets små och stora väsentligheter och så blir det en hel del andra kuligheter också som t.ex. film, lek, spel, bad, tävlingar, god mat och annat skoj. Det ser vi fram emot!

Sådär i övrigt har den här veckan bestått i att måla fönsterkorsen, storstäda här hemma, åka en sväng med båten och så blir det jobb imorgon torsdag. Eftersom skolorna ännu inte börjat terminen så är det jobb på fritids som gäller. Sköt om er go´ vänner!

Elsa är överlycklig när hon själv kan ställa sig upp och nu går utvecklingen i en rasande fart.
Storastyster vill också vara med på bild.

Kärlek och Lycka

2009-08-13 @ 23:50:55

Idag har varit en sådan dag när jag hunnit filosofera om både det ena och det andra. Dels tog jag en promenad imorse och dels har vi hållit på med diverse måleriarbeten här hemma och båda sysslorna ger utrymme för tankeaktivetet på olika plan. Här är några av funderingarna från idag...

Jag funderade kring kärlek och lycka. Många gifter sig och firar sina bröllpsdagar under sommarmånaderna och även vi har nyligen firat vår femte bröllopsdag. Av gubben fick jag bland annat några fina träbokstäver där det står KÄRLEK...vad är då kärlek, det kan vara mycket och på många olika plan. Det hänger samman med bl.a. lycka tycker jag. Vi valde att ställa bokstäverna framför vår kärlek - bilder på familjen, våra underbara döttrar och oss tillsammans. Det vi gör kan innefattas i kärlek, kärlek till varandra för att vi vill varandra väl. Uppfostran kan ibland vara riktigt svårt och andra gånger är det lättare men vi gör det alltid i kärlek till våra döttrar, att de ska få det så bra som möjligt - det är vår strävan.

Kärlek kan se väldigt olika ut, vår kärlek ser annorlunda ut nu än när vi träffades och jag tror att det bara blir bättre med åren så ni som varit gifta betydligt längre än vi - vilken härlig resa ni gjort! Stundvis har det säkert varit mödosamt som för alla men det måste ju vara en oerhörd lycka att ha fått dela livet, upplevelserna, ja allt med någon så pass länge - jag lyfter på hatten! Kärlek innefattar  ju inte bara biten mellan två personer, det är ju så mycket mer - t.ex. kärlek till familj, vänner samt på ett annat plan till Gud för allt han gjort - se bara på skapelsen!



Kärlek hör också ihop med lycka. Det är lätt att tro att när man blir kär så infinner sig den stora lyckan, lyckan i livet. Lycka är något mer. Lycka kan upplevas på många olika sätt. Vi är nog alla lyckosökare i någon mån och jag tror att vi ofta irrar runt och letar efter stora lyckoupplevelser.  Visst finns det stunder då lyckan känns mer överväldigande än andra stunder. Sådan ögonblick i mitt liv har varit när jag gifte mig och när Agnes och Elsa föddes - det är stunder som inte går att beskriva med ord och det går inte heller att toppa med andra upplevelser, men sådan ögonblick kan man ju inte irra runt efter jämt. Vardagslycka eller som jag brukar kalla dem "de små guldstunderna" är mina delmål. Jag tror att dessa små lyckostunder kan bidra till en stor helhet där man upplever att man trivs, att man mår bra - känner lycka. Det kan vara allt från att fika med en god vän, äta god mat, göra något man tycker mycket om, sjunga, få ett kort med posten, plocka bär till att få en godnatt puss av sina barn. Jag tror att du själv vet bäst, vilka guldögonblick du gärna upplever, skriv gärna ner några av dina guldögonblick under kommenterarerna här nedan.

Jag tror att det är viktigt att vi noterar dessa ögonblick också, så att man faktiskt kan njuta av dem, just i stunden när det är som bäst. Jag har haft flera sådana ögonblick de senaste dagarna - att tyst få sitta och titta på ett guppande flöte när vi fiskade med familjen, att se Agnes och Elsa ivrigt leka tillsammans, att grilla marshmallows med familjen en skön sommarkväll, att få blommor som Agnes plockat och hon säger att hon gillar mig - ja, det är bara några av guldstunderna. Det var dagens lilla filosofering - vad månne tankarna stanna på imorgon. Sköt om er och ta vara på guldstunderna, de ingår i den totala lyckoupplevelsen som gör att vi mår bra!

Fisketur utan större fiskelycka

2009-08-13 @ 23:10:31

Igår var hela familjen ut och fiskade en stund vid båthamnen som ligger några hundra meter nedanför oss. Tyvärr var masken för klen, fiskelyckan liten och kanske hade fiskegubben som metade bredvid oss ett bättre erbjudande till fiskarna eftersom han drog upp en fet abborre. Nåja, nära var det iallafall för en firre åt upp min mask några gånger - så visst fanns det fisk. Nästa gång laddar vi med fetare byten. En oerhört vacker regnbåge fick vi dock se medan vi metade - sommarlycka.

Fiskarkompisar

Regnbågen
"-Titta upp på himlen, sa Gud till Noa.
Där fanns en underbart vacker regnbåge. 
- Jag lovar att aldrig mer låta en översvämning förstöra jorden, sa Gud.
Regnbågen ska påminna erom mitt löfte."
ur Min egen Bibelbok av Pat Alexander

Tävling på bloggen

2009-08-11 @ 23:47:10

Tävling på bloggen - nåja, det finns inget pris och eller något svar som vi kan bestämma att är rätt men ni kan iallfall vara med och hjälpa oss att uttyda texten. Idag köpte vi ett gammalt skrivbord billigt som vi tycker att är charmigt och som vi tänkte använda till soffbord. Det är ett sådant bord som vi letat men bordet är i renoveringsbehov, det saknar vissa delar och vi tänkte kapa benen på det så att det passar vårt ändamål och måla det. När vi tittade närmare på bordet så märkte vi att det fanns ett namn inskrivet och årtalet 1882. Kanske är det konstnären som ägt bordet? Genast blev det lite svårare för oss att våga göra om bordet, tänk om det är ett värdefullt bord?! Vi har kollat runt lite på nätet men inte hittat någon med det namnet som vi tror att det står. Jag sätter in några bilder på bordet och namnet som finns skrivet på bordet så kan ni hjälpa oss att uttyda vad där står. Klicka på bilderna så blir de större. Vet ni något annat intressant om dessa bord så hör gärna av er!



När vi tänkt på hur vi vill att vårt soffbord ska se ut så har vi haft några modeller och tankar i huvudet. Här är några exempel på det. Något i lantlivsromantisk stil, shabby chic eller fransk lantstil - åt det hållet... 


Borden på bilden är i liknande stil som vi tänkt oss. Bilderna är hämtade från http://www.himlenrunthornet.se/. Gå gärna in på den hemsidan och kika, det är en lokal butik samt http://www.countrybymail.se/se/ som är deras webshop.
Hall nere
Här är ytterligare ett charmigt bord från en av mina favoritbloggar, bilderna är hämtad från bloggen Granne med Selma: http://grannemedselma.blogspot.com/ - kolla gärna in hennes fina blogg också.

Norgebesök

2009-08-11 @ 23:05:02

I veckan som var hade vi besök av Sara och Björn som numera bor i Norge. Vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans och hoppas att det inte dröjer så länge tills nästa gång vi ses och det blir fler Norgehistorier.

Såhär kul kan det se ut när man försöker paddla tillsammans.

Regattan

2009-08-11 @ 22:58:19

I lördags fick vi se en spännande regatta med många fina båtar. Här är några av de vackra skapelserna.


Det var några riktigt varma dagar vid stranden och det var så oerhört varmt i vattnet också - här har man nu idagarna t.o.m. varnat för att det kan bli algblomning.

Tejp, auktion och Nolia

2009-08-03 @ 23:42:20

De senaste dagarna har vi flängt på en del, kanske dags att ta det lilla lugna ett tag nu. Vi har iallafall haft roligt och varit iväg på små utflykter. Vi letar ett bord till vardagsrummet och i hopp om att finna ett sådant så har vi farit runt på alla loppisar vi kunde hitta strax söder om stan - det blev rätt många. Tyvärr hittade vi inte det bord vi söker men det finns ju fler tillfällen, mycket annat skojigt fick vi vara med om ändå. I söndags var vi på auktion, det hör till sommaren tycker vi men inte heller där fanns något passande bord. Agnes trivde iallfall då hon fick rida på en häst, det tycker hon är spännande.

Tejp - är ett årligen återkommande ungdomsläger ute på en vacker ö här i stan. Vissa kvällar har man möten som är öppna för allmänheten och i lördags var ett sådant möte samt en talkshow på kvällen. Vi var där tillsammans med Linkens bror och hans familj. Det var riktigt bra möten som gav mycket att reflektera över. Predikan handlade om vad vi satsar vårt krut på i livet, den utgick från liknelsen om de tre olika männen och deras talenter (pengar) som de skulle förvalta. Talkshowen bjöd också den på många härliga och underfundiga programinslag. Jag förvånas över att vissa så spontant kan vara roliga på scen och bjuder så mycket på sig själv - att de har fått den gåvan och använder den är ju häftigt, det är inte så lätt. Det roligaste inslaget den kvällen var nog när man intervjuade en "Israelit" som varit med under uttåget ur Egypten tillsammans med Mose. Tyvärr är det troligtvis inte roligt om jag skulle återge innehållet men det var iallfall en väldigt rolig sketch.

Idag har vi varit iväg till Nolia en jättestor mässa i Umeå. Det var roligt att göra en liten utflykt dit även om det inte blev några stora inköp.


Auktion, en åttkantig loge vid hembygdsgården, Agnes på ridtur.

Agnes kramar en pingvin på Nolia och Elsa tittar på.

Trötta barn i bilen efter mässan, återbesök vid Nydala en av favoritplatserna då vi bodde  i Umeå.