Lågtrycksturbo

2009-04-29 @ 00:48:14

Idag har vi återigen varit ute och kollat på lite bilar. Vi är i behov av en ny bil men vet inte riktigt vad vi ska välja. Just nu funderar vi på två olika, vi får se hur det går - svårt att bestämma sig. Det är mycket att tänka på med bilpris, reservdelar, bensinförbrukning, skatt, försäkringskostnader och utöver det ska man ha koll på allt som gäller den specifika bilmodellen, hur den fungerar, för- och nackdelar, svagheter och brister. Jag har iallafall lärt mig lite nya termer...lågtrycksturbo är ett av orden och jag tycker att det lät väldigt roligt :) Kanske lite extra roligt då man är trött. Så har jag också för första gången i mitt liv prövat på att köra en automatväxlad bil och det var ju en skojig upplevelse, lättare än vad jag trodde. Nu ska den här lågtrycksturbon dra sig tillbaka och försöka sova en god natts sömn utan att drömma för mycket om olika bilmodeller.  

bilden är hämtad från http://bloggywood.se/wp-content/uploads/2006/01/cars.jpg

Vardagsrumsfix och Gäster från Finland

2009-04-26 @ 23:46:52

Det har varit lite lugnt här på bloggen ett tag och det beror på att vi har hållit på och renoverat vardagsrummet. Nu är det snart klart, vi har bara lite fönstermålning kvar. Vi har målat väggar, lister, tak och tapetserat en fondvägg. Jag ska återkomma med lite bilder när jag hunnit ta några bilder.

Ikväll fick vi besök från Finland. Det är min kära mamma och pappa som kommit på besök och det är roligt. Agnes stortrivs när hon får vara med mommo och moffa. Hon fick bl.a. åka moffas stora bil idag och hon var hur mallig som helst. Nu är det dags att krypa till kojs, får skriva mer en annan dag!

Trädgårdsdags

2009-04-20 @ 01:55:28

Idag har solen värmt oss underbart och de allra flesta grannar i husen runt om oss börjar synas i sina trädgårdar allt mer. Även hemma hos oss kliar det i fingrarna och vi har börjat planera för några små förändringar i trädgården. Några bärbuskar och kanske ett nytt träd bredvid en av våra gammaldags utebodar ska det nog bli. Jag är just i färd med att så lite frön som ska bli sticklingar och så har jag surfat runt på lite olika sidor för att hitta inspiration samt några fina trädgårdslådor som vi ska plantera blommor i.

När jag kollade runt på olika sidor fastna jag speciellt för en sida som heter Broarne: www.broarne.se (finns även som länk nere bland mina länkar).

Broarne är en handelsbod för hem och trädgård med lantlig inredning. På deras hemsida finns många mysiga och fina saker som faller mig i smaken - jag som gillar lantlig inredning, fransk lantstil, Shabby chic, loppisgrejer och dylikt. Speciellt fastnade jag just nu för deras trädgårdsattiraljer. Jag lägger här upp några fina bilder på tänkbara krukor/trädgårdslådor och andra bra saker att ha i trädgården. Bilderna är hämtade  från www.broarne.se

 
Här ser jag nya användningsmöjligheter för denna blompinne som jag har.
Kanske jag borde skaffa några till trädgårdslandet.

 
 
Verktygsback som skulle passa perfekt för fina blommor, t.ex. mina Mårbackapelargoner samt en fin trådkorg.
 
  
Fina gammaldags trälådor för blommor samt en "ordning och reda låda" för trädgårdssaker.

 

En härlig zinkbricka för blommor eller varför inte för frukt och grönt samt praktiska/ fina band för trädgårdsbruk. 

 
Snygga lådor som skulle passa utmärkt som blomlådor hemma hos oss
samt en verktygsback som inspirerar till trädgårdsarbete.

En fin låda som jag tycker att också kunde passa för trädgårdsbruk,
kanske för blommor på vår stora altan.


KRIK Open 2009

2009-04-19 @ 23:30:55

Här kommer då några bilder från vinnarlaget i innebandyturneringen KRIK Open 2009 :) Fotograf är Peter Svensson, en mycket duktig innebandyspelare som kommer att spela i elitserielaget Storvreta nästa säsong.



The Winner Takes It All

2009-04-19 @ 00:35:25

Idag gick då den årliga innebandyturneringen KRIK Open 2009 av stapeln. KRIK står för KRisten IdrottsKontakt. Sent igår kväll kom Linken och hans systerson Henke på att de skulle anmäla ett lag till turneringen. Laget måste bestå av minst tre personer varav en tjej på plan hela tiden. De försökte ragga lite folk och fick ihop ett lag, fast på tjejfronten var det lite skralt. I ett oövertänkt ögonblick lovad jag att ställa upp i laget. Vi lyckades inte trots tappra försök att få tag på några fler villiga tjejer så jag fick spela alla matcher utan byte. Svettigt, men riktigt roligt trots allt. Varje match var 12 minuter. Så vidare stor insats på målfronten blev det inte för min del men desto bättre lyckades mina lagkamrater. Linken och jag hade som målsättning när vi åkte dit att vi skulle vinna minst en match i gruppspelet. Vi vann tre av fyra matcher i gruppspelet och tog oss vidare till kvarten. Därefter lyckades vi ta oss vidare till semifinal och utan att jag visste ordet av så var vi i final. Jag hade duktiga bollkonstnärer på mitt lag och en sanslöst duktig backspelare (målvkat som han egentligen är) nämligen min käre man Linken som räddade och rensade undan många skott mot mål, speciellt i finalen där det  var snabba kontringar och många skott mot bägge målen. Vid slutsignalen ljöd då "The Winner Takes it All" - hur härligt som helst.

Lagmedlemmarna i vårt "super freaks -lag" heter: Henke, Linken, Mickus, Alex och Adam samt Agnes då på ett litet hörn. Agnes och Elsa har skött sig exemplariskt och Agnes har fått utlopp för sitt stora behov av att "pela boll" som hon säger. Hon har sprungit runt med sin klubba och boll hela dagen och allra gladast var hon när hon fick springa på den riktiga planen.

Nu är vi oerhört trötta, en skadad tummen, lite andra blessyrer och jag vågar inte ens tänka på träningsvärken den här gamla tanten kommer att få om någon dag men trots det är vi oerhört glada över att bucklan är bärgad, vem hade trott det? Såhär glada ser Linken och jag ut med bucklan. Jag återkommer med bilder på vårt lag så fort vi fått dem.

Här är en länk till KRIK: http://www.krik.se


Rena rama barnleken

2009-04-15 @ 23:26:32

Lek är bra för barnens utveckling...så heter det i olika former av pedagogisk litteratur. Jag tycker att det är väldigt roligt och intressant att iaktta barnen när de lekter. Agnes leker ofta själv, pratar för sig själv, och leker saker som hon upplever i vardagen - ofta sådant som vi vuxna gör. Hon bearbetar sina intryck och lär sig genom leken och det är så intressant att se. Allra roligast är det då hon härmar oss föräldrar, då får man se hur man själv agerar. Ofta är det dockorna som får agera barn och hon är då föräldern. Agnes leker också allt oftare med kompisar och hon vill gärna att även mamma och pappa ska delta i leken. Skulle man råka somna i soffan under "Bolibompa" så är hon genast framme och ruskar liv i en och säker "nakna mamma, nakna!", vilket betyder "vakna mamma, vakna".  Hon pratar ofta om sina kompisar och genast när någon hälsar på hos oss, ung som gammal, så drar hon med dem upp till sitt lekrum för att leka en liten stund. Det där med städning efter leken jobbar vi på just nu och jag har framkallat lite bilder på leksaker och klistrat fast dem på leklådorna så att alla leksaker ska hitta tillbaka till sina ställen men ännu behövs lite träning. Elsa igen är mest intresserad av vad storasyster håller på med och hon kollar noga in vad Agnes gör. Leker hon blir det mest med något som skramlar och lever om - hon gillar att vifta med sina små skramlor och biter i allt hon kommer åt.



Agnes vill leka med pappa som nyligen vaknat.
Hon vill att han ska "pela boll" men han greppar en
något mer lättsam uppgift och leker att han är
Frihetsgudinnan istället. Elsa iakttar noggrant.


Agnes gillar att bygga högt och stort med sitt lego. Här är ett coolt hus.


Agnes leker i sin butik och vill att man ska köpa av henne.


Idag hamnade våra barn i lokaltidningen också. Linken brukar ibland skicka in bilder till den lokala redaktionens hemsida där man får skicka in alla möjliga bilder och idag när vi då öppnade tidningen så var Elsa och Agnes med på bild. Linken har med en bild tidigare lyckats vinna en trerätters middag från Delicard och det var hur gott som helst så det vore inte fel att vinna fler gånger.

Idag grattar vi också Linkens bror Håkan som fyller år!

Påskskoj

2009-04-12 @ 21:08:00

Under påsklördagen hade vi besök av lite släkt och vänner. Vi körde en hejdundrande femkamp, selade Wii och naturligtvis åt vi en hel del godis också. I femkampen hade vi grenar som bl.a. sätt näbb på kycklingen, äggletartävling, frågesport, bowling och kast med taggig boll. Det var en riktigt skojig kväll. 


                        

Farmor möter dotter i boxning.        Alex och Lillis kör partydans.

                                             

Alex och Fredrik boxas så svetten yr.   Henke och Fredrik trummar och spelar bas.



 

Gräset är grönt

2009-04-12 @ 20:39:49

Vårt lilla gräsprojekt har då nått sitt slutmål. Agnes har vattnat flera gånger och visst hann det bli gräs till påsk. Nu leker hon runt med kycklingarna i gräset och vi njuter av vårkänslan gräset ger. Ännu har vi snö kvar på marken även om det smälter undan i en väldig fart. Hoppas och längtar tills det blir helt bart och torrt nu.

Glad Påsk

2009-04-08 @ 22:09:46

Hela familjen vill nu passa på att önska alla bloggläsare en riktigt Glad Påsk! Sköt om er och må så gott!





Gräsligt groningsexperiment

2009-04-07 @ 16:04:32

När jag växte upp hade vi alltid som tradition att så påskgräs inför påsken. Tänkte att den traditionen och en hel del andra påsktraditioner kunde vara roliga att föra vidare till våra barn. Jag trodde dock inte att det skulle vara så svårt att få tag på påskgräsfrön. Vi har letat i stort sett i varje affär här i vår stad och t.om. på  blomsterhandlar. Väldigt glada blev vi när vi såg att Willys (en stor mataffär här i stan) annonserade om gräsfrön. När vi kom dit hade de tyvärr inte fått några frön levererade eftersom det hade blivit något fel i beställningen. Det hela slutade med att gräsfröna levererades per post från mormor i Finland. I ett litet brev på posten hittade då de eftertraktade fröna hem till oss. Idag kom Agnes hem med ett ägg med gräs från dagis och när Anders frågade var de hittat sina frön så sa de också att de hade letat runt hela stan och till slut hittat gräsfröna på Granngården, där vi också hade letat utan resultat. Nåväl, i helgen satte vi  igång med vårt groningsprojekt och Agnes gillade att vattna och så gräsfröna. Hoppas nu att det blir något gräs, vi får återkomma till resultatet. Vi hoppas iallafall att det där med att så gräs inte är en utdöende tradition för det är ju lite mysigt. 

        
               

Påskgrässådd

Här ska Agnes startar    Agnes vattnar,
                                                                                                                                 hon älskar
                                                                                                                                 sprutkannan
Här sår hon gräsfrön    Till slut satte vi
                                                                                                                                plasfolie uppe 
                                                                                                                                på med små hål 
                                                                                                                                i så det blev som
                                                                                                                                ett miniväxthus.

Klicka på bilderna om ni vill se dem i större format!

På förskolan där Agnes går har man idag påskpysslat. Hon kom bl.a. hem med "punkfrisyr-ägget" och det stora gula ägget idag. Hon var själv väldigt stolt över sina alster men ännu mera stolt är nog mamma och pappa över sin lilla dotter.


Lite bilder

2009-04-07 @ 15:32:32

När jag skrev det senaste inlägget hade jag inte tillgång till några bilder på födelsedagsbarnet - men nu ska ni då få se hur en nybliven sextioåring ser ut - pigg och glad denna tidiga morgonstund. Hon fick bl.a. en digitalkamera och ett halsband i present och hon var genast i färd med att fotografera.
 

60-åring

2009-04-05 @ 18:02:59

Efter några dagars bloggarpaus återupptar jag nu skrivandet. Vi har haft en intensiv och rolig helg med besök från Finland. Min kära moster May-Britt fyller 60 år idag och tänkte fly eventuell uppvaktning hemma i Karleby så hon kom på besök till oss. Vi kände oss hedrade att vi fick äran att fira henne här hemma hos oss. Med sig hade hon sin man och mina föräldrar.  Det var en kort och snabb visit. De körde runt och kom på lördag eftermiddag och åkte igen i morse. Roligt hade vi och mycket godsaker blev det. Grattis säger vi!

Nu tar vi då sikte på påsken. Dags att börja förbereda sig för det kanske. Nåja, det blir inga stora förberedelser men lite mer fika i frysen skulle det kanske behövas och så tycker nog barnen att det är roligt med påskynt och så. Några dagar jobb blir det också innan påskfirandet drar igång.

Slutligen då till den stora uppståndelsen kring det senaste blogginlägget :) För alla er som funderat kring vårt lilla underbarn Elsa som enligt utsagor redan skulle kunna ta sina första steg så ber jag er vänligen kontrollera datumet för inlägget.

Nu ska jag dra mig tillbaka med en ny inredningstidning och bara söndagsmysa lite. Jag gillar att läsa inredningstidningar, så det blir ett skönt söndagsnöje. Må gott go´vänner!

Med stapplande steg

2009-04-01 @ 18:38:18

Att Elsa varit tidigare än Agnes i sin utveckling kanske beror på att hon ser hur storasyster gör och tar efter. Hon har lärt sig vända på sig och sitta tidigare än vad Agnes gjorde men idag blev vi riktigt förvånade när hon vid ett halvårs ålder drar sig upp och reser sig upp mot soffan i vardagsrummet. Hon tog några stapplande steg innan hon till sist drattade på rumpan med ett stort leende. Vi hoppas att hon väntar ett tag innan hon börjar gå ordentligt för det är ju ganska så skönt när man vet var man har henne.